Kunstgrasveld Wanssum is veilig

Door NEWWORLD, woensdag 21 december 2016 08:58

Kunstgrasveld Wanssum is veilig

Voetballers van SV United kunnen veilig blijven voetballen op het kunstgrasveld op sportpark De Meulebeek in Wanssum. Uit onderzoek blijkt dat de rubberkorrels die in veld verwerkt zijn geen gevaar opleveren voor de gezondheid van de sporters.

Dat zegt wethouder Lucien Peeters (sport) in een reactie op het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Peeters: “We hebben kennis genomen van de onderzoeksresultaten van het RIVM naar de effecten van rubbergranulaat in kunstgrasvelden op de gezondheid. Uit het onderzoek blijkt dat de rubberkorrels die als vulling gebruikt worden in kunstgrasvelden geen risico’s opleveren voor gebruikers van de velden. Dat is goed nieuws voor de voetballers en het bestuur van SV United. Het kunstgrasveld van SV United op sportpark De Meulebeek is het enige veld in de gemeente waar deze korrels zijn verwerkt. Ik heb het bestuur van SV United op de hoogte gebracht van de positieve uitslag van het onderzoek. Ook het bestuur van de voetbalclub is blij dat het kunstgrasveld veilig is en na de winterstop weer gewoon gebruikt kan worden.

We hebben nog geen besluit genomen over het toekomstig gebruik van rubbergranulaat in kunstgrasvelden van de gemeente Venray. Bij de keuze voor vulstoffen voor een kunstgrasveld spelen veel factoren een rol, waaronder ook prijs en beleving. Verenigingen hebben daarbij ook een eigen rol en verantwoordelijkheid. Volksgezondheid staat daarbij voor de gemeente onbetwist op nummer één.”

Zembla
Het risico van rubbergranulaat, zoals de korrels officieel heten, werd deze zomer op de agenda gezet door het tv-programma Zembla. Na de uitzending ontstond onrust onder sportverenigingen in heel het land. Minister Schippers (volksgezondheid) gaf daarna het RIVM opdracht voor een onafhankelijk onderzoek. Een aantal sportverenigingen en gemeenten namen het zekere voor het onzekere en besloten om de rubberkorrels weg te halen. De gemeente Venray en het bestuur van SV United vonden het beter het onderzoek af te wachten. Onderzoekers van het instituut hebben de afgelopen maanden bij honderd van de ruim 500 sportvelden een steekproef genomen. Van het veld in Wanssum zijn geen monsters genomen.

(Bron: Gemeente Venray)


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.