Maak het inbrekers niet te makkelijk

Door NEWWORLD, woensdag 07 december 2016 08:19

Maak het inbrekers niet te makkelijk

De donkeredagenperiode is begonnen. In deze tijd worden traditiegetrouw de meeste inbraken gepleegd. De politie en de gemeente houden de komende weken extra toezicht. Zelf kan men ook een aantal simpele maatregelen treffen om de omgeving veiliger te maken.

Laat het licht aan. Verlichting geeft een bewoonde indruk. Gebruik een tijdschakelaar en vergeet de buitenlamp niet. Gebruik raam, deurspion, intercom of kierstandhouder om te zien wie er aan de deur is voor open te doen. Sluit de ramen en doe de deur goed op slot. Laat de sleutel er niet inzitten. Zorg voor goed hang- en sluitwerk. Bel 112 bij verdachte situaties.

Doe mee met Burgernet
Door aan te melden bij Burgernet werken burgers samen met de gemeente en de politie aan de veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans is dat een verdachte of een vermist persoon wordt opgespoord.

Meer veiligheidstips
Controleer de veiligheid van de eigen woning met een doe-het-zelf scan of volg een digitale veiligheidstraining op woonveiliger.nl. Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen neemt de kans op een geslaagde inbraak af met 95 procent.

(Bron: Gemeente Venray)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.