Nieuwe invulling Perdstal gezocht

Door NEWWORLD, zondag 06 mei 2012 00:23

Nieuwe invulling Perdstal gezocht

Het gemeentelijk pand Perdstal aan de Kempweg komt vrij. De gemeente biedt het pand te koop aan. Een nieuw initiatief moet echter voldoen aan een maatschappelijke, recreatieve of lichte horecabestemming. Koninklijke harmonie Euterpe, die het pand nu nog gebruikt, verhuist voorjaar 2013 naar het pand ‘Dingus’ in de Hoenderstraat. Vanaf dan is de Perdstal vrij. Volgens het gemeentelijk beleid worden zulke panden verkocht. Het college wil echter bij verkoop van de Perdstal niet alleen naar de prijs kijken, maar ook naar de toekomstige invulling. Daarom is besloten om een oproep uit te zetten.

Om richting te geven zijn enkele bestemmingen bepaald die een toegevoegde waarde kunnen hebben voor het pand op deze plek in het Vlakwatergebied. Een nieuw initiatief moet voldoen aan een maatschappelijke, recreatieve of lichte horecabestemming. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Daarnaast gelden enkele randvoorwaarden voor wat betreft stedenbouwkundige uitstraling, groen en parkeren.

Daarom roept de gemeente initiatiefnemers op om plannen voor de Perdstal in te dienen. Uiteindelijk wordt het meest wenselijke plan verder met de initiatiefnemers uitgewerkt.

(Bron: Gemeente Venray)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.